Caută
Close this search box.

Top 5 autori contemporani de care o să te îndrăgostești

Cei mai buni autori contemporani străini

Dacă ești în căutarea unei lecturi captivante și dinamice, ar fi bine să fii la curent cu cei mai buni și mai renumiți autori contemporani din lume. Acești scriitori moderni oferă adesea, prin cărțile lor, viziuni asupra vieții și a lumii care ne trezesc sentimente și reflecții deopotrivă. Știm că gusturile literare sunt foarte personale, dar noi am realizat un top cu 5 autori contemporani străini de care suntem convinși că te vei îndrăgosti cu siguranță!

1. Haruki Murakami

Scriitorul japonez Haruki Murakami este un autor considerat unul dintre cei mai buni scriitori contemporani, care ambaleaza o serie de teme intr-un mixt fascinant si poetic. Printre cartile sale se numară „Kafka on the Shore” și „The Wind-up Bird Chronicle”, care îl primesc pe cititor într-o lume care amestecă magia cu realitatea.

2. Margaret Atwood

Premiata scriitoare canadiană Margaret Atwood a devenit unul dintre cei mai faimoși autori contemporani prin romanele sale incitante, care se desfașoară pe acorduri biblice, filosofice, politice și istorice. Cărțile sale cele mai renumite includ titlurile „Oryx și Crake”, „The Blind Assassin ” și „The Handmaid’s Tale”, care explorează conceptele unei lumi distopice.

3. Chimamanda Ngozi Adichie

Scriitoarea Chimamanda Ngozi Adichie este unul dintre cei mai influenți autori contemporani de la ora actuală. Ea a scris romane care urmăresc viețile personajelor africane cu o acuratețe emoționantă. Cărțile sale, printre care se numară „Americanah”, „Half of a Yellow Sun”, „The Thing around Your Neck”, explorează teme precum rasismul, identitatea de gen, migrarea și viețile emigranților.

4. J.K. Rowling

Cunoscută pentru creația sa mega-populară „Harry Potter” seria, J.K. Rowling este unul dintre cei mai cunoscuți autori contemporani ai vremurilor noastre. Rowling a creat o lume magică în jurul cărților sale, incitând cititorul să exploreze conceptele de magie și legăturile între vrăjitori și vrăjitoare.

5. Eleanor Catton

Eleanor Catton este una dintre cele mai noi și mai cunoscute voci ale literaturii contemporane, cu cărți fermecătoare precum „The Rehearsal” și „The Luminaries”. Catton este renumită pentru poveștile sale complexe și are o putere narativă de neegalat.

Acești autori moderni au toate calitățiile unei scrieri excepționale și ar trebui să facă parte din biblioteca ta. Așadar, fă-ți timp să te așezi și să începi să descoperi lumi magice, aventuri captivante și personaje vii prin cărțile lor.

LICHIDĂRI