Caută
Close this search box.

Cele mai emoționante povești de dragoste din literatură

Poveștile de dragoste ale literaturii

Corturile de îndrăgostiți, trupurile încolăcite în dragoste, cuvintele potrivite spuse la momentul corect – toate acestea sunt imagini adesea afișate în povești despre dragoste literare. Despre romantism s-au scris multe cărți și povești, dintre care unele s-au bătut în capete în sufletele cititorilor și au devenit adevărate „clasice” în domeniul literar. Dacă vrei să îți îmbogățești cunoștințele despre cele mai emoționante povești de dragoste din literatura universală, noi suntem bucuroși să ți le oferim.

În căutarea celor mai frumoase povești de dragoste, nu puteam să nu începem cu una dintre cele mai cunoscute cărți din întreaga lume – „Romeo și Julieta” scrisă de William Shakespeare. Această poveste romantică, care aduce împreună doi tineri îndrăgostiți din familii rivale și care se termină cu moartea lor tragică, poate fi considerată una dintre cele mai emoționante povești de dragoste din literatura universală.

O altă poveste care a cucerit inimile multor cititori este „Cel mai iubit dintre pământeni” de Marcus Zusak. Această este o poveste plină de dragoste și de sacrificiu, în care mamele Franci și Stăsia luptă să salveze viața prietenului lor, Deibler, care a fost condamnat la moarte. Aventura lor te poartă într-o lume tulburătoare, plină de personaje memorabile și arată adevăratele semne de sacrificiu adevărat și de dragoste.

Și, în această listă, nu puteam să uităm de celebrul roman „Anna Karenina” de Lev Tolstoi, o povestire de dragoste tristă între Anna Karenina, o femeie căsătorită şi mamă a doi copii, şi contele Vronski, un tânăr şi aventuros ofiţer. Povestea lor de dragoste face ca Anna să fie ostracizată de societate şi îi provoacă multă durere şi suferinţă. Această carte este considerată una dintre cele mai bune şi mai importante opere ale literaturii ruse şi a fost tradusă în numeroase limbi.

Dar această listă nu se oprește aici. Sunt multe alte cărți care merită să fie amintite și, implicit, să fie citite, cum ar fi „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell. Aceasta este o poveste de dragoste epică între Scarlett O’Hara, o tânără frumoasă din Georgia, şi Rhett Butler, un om de afaceri înflăcărat. Povestea lor este marcată de războiul civil american şi de multe obstacole care îi despart, dar în cele din urmă reuşesc să găsească dragostea adevărată unul în celălalt. Printre altele amintim și de cărțile: „Dragoste în vremea holerei” de Gabriel García Márquez – o poveste de dragoste dintre Florentino Ariza şi Fermina Daza, care se îndrăgostesc în timpul epidemiei de holeră din oraşul lor, și „Mândrie şi Prejudecată” de Jane Austen – o poveste de dragoste clasică între Elizabeth Bennet şi domnul Darcy,  marcată de prejudecăţi şi întâmplări haioase, dar în cele din urmă reuşesc să găsească dragostea adevărată unul în celălalt. 

Dragostea este una dintre cele mai puternice forțe din lume și chiar dacă se adresează diferitelor tipuri de cititori, mai devreme sau mai târziu fiecare dintre noi se va regăsi sau se va identifica într-o astfel de carte de dragoste. Din acest motiv elita literară a creat câteva dintre cele mai reușite și emoționante povești de dragoste. Aceste cărți, romane și poezii se vor bucura de popularitate la nesfârșit și vor continua să încânte și să emoționeze încă mulți cititori.

LICHIDĂRI