Caută
Close this search box.

Top 10 cărți care te vor face să plângi

Top 10 cărți cu povești triste

Plânsul este o parte importantă a vieții noastre și poate fi încurajator, terapeutic și nutritiv. Iar dacă vrei să te cufunzi în lacrimi, cartea poate fi un instrument puternic și emoțional. Am selectat în mod special top 10 cărți care te vor face să plângi.

1. Romeo și Julieta de William Shakespeare – O poveste de dragoste plină de tragism, această piesă de teatru clasică înfățișează drama a doi tineri care încearcă să-și eludeze destinul îngrozitor. Tu poți învăța despre sufletul de sacrificiu și durerea care vine în urma pierderii.

2. Victor Hugo, Les Misérables – O poveste detaliată pe viața unui criminal și a obsesiei sale, această carte plină de tragism va face ca lacrimile tale să curgă liber. Bucuria și dragostea copleșitoare vin laolaltă cu dezamăgirea și pierderea și nimic nu va pregăti sufletul tău pentru acest roller coaster de sentimente.

3. A Tale of Two Cities de Charles Dickens – Unele dintre cele mai tragice povești din literatura anglo-americană se regăsesc în această carte. Eroii luptă să se bucure de miracolul momentului, dar totul se încheie cu o tragedie dureroasă.

4. To Kill a Mockingbird de Harper Lee – Perspectiva unei copile în partea de sud a Americii după război, această carte captează răutatea inumană a rasismului și pericolul și întunecimea acestuia.

5. Orgolii și prevederi de Jane Austen – Profunzimea acestei cărți despre iubire, descurajare și ură îți va oferi o lovitură dură la suflet.

6. The Great Gatsby de F. Scott Fitzgerald – Despre romanul scurt în care personajul carismatic Jay Gatsby luptă pentru dragostea lui Daisy, se poate spune că este o tragică poveste plină de romantism și șansa de a fi cu adevărat fericit.

7. Animal Farm de George Orwell – Această satiră cutremuratoare oferă o perspectivă critică asupra istoriei politice și despre dorința de a controla într-un mod nedrept. Este o carte care îți va schimba viața.

8. The Book Thief de Markus Zusak – Despre o fată care lovește cu dragostea ei neînfricată și inteligența pe care o folosește pentru a se proteja, această carte se termină cu o notă tristă.

9. În scări de ascensor de John Green – Tânărul de 16 ani care încearcă să descopere cine este el, această carte vorbește despre dragoste, disperare și cum să te comporți în fața depresiei.

10. Night de Elie Wiesel – Despre tânărul Elie, acum singur în lume după ce l-a pierdut pe tatăl său, această autobiografie sfășietoare a Holocaustului vorbește despre cum suferința profundă schimbă viețile oamenilor și cum putem face față acestor experiențe traumatice.

Fiecare carte oferă șansa de a lectura povești triste și experiențe traumatice pe care altfel nu le-ai întâlni vreodată, dar sunt și o provocare pentru ca noi să învățăm și să crestem spiritual. Aceste Top 10 cărți te vor face să plângi, promițând să te lase cu sentimente de speranță și încurajare după aceea.

LICHIDĂRI